Přihlásit se

CHOVATELSKÝ MODUL V JIS - PROPOJENÍ CHOVU KONÍ S JEZDECKÝM SPORTEM

Obrázek ke článku
30. 9. 2020

Česká jezdecká federace ve spolupráci s Asociací svazů chovatelů koní, Svazem slovenského teplokrevníka a Ústřední evidencí koní ČR dnešním dnem spouští novinku v Jezdeckém informačním systému - Chovatelský modul, který propojuje chovatelské informace se sportovní kariérou koní.

Chovatelský modul v jezdeckém informačním systému je společným projektem České jezdecké federace, Asociace svazů chovatelů koní, Svazu chovatelů slovenského teplokrevníka a Ústřední evidence koní ČR. Tento projekt spojuje chovatelské informace se sportovní kariérou koní a přináší tím velmi zásadní informace o sportovní užitkovosti koní. V chovatelském modulu lze snadno dohledat všechny předky a potomky koní dle různých parametrů včetně jejich sportovní výkonnosti v disciplínách skoky, drezura, všestrannost a spřežení.

Chovatelský modul v JIS nenahrazuje "Plemenné knihy online" a neobsahuje čistě chovatelské informace o uchovnění, předvýběrech do chovu ani výsledky chovatelských soutěží s výjímkou těch, ze kterých Česká jezdecká federace eviduje výsledky. Chovatelský modul informace z plemenných knih obohacuje o sportovní výkonnost.


Než vstoupíte Chovatelského modulu v JIS, přečtěte si velmi pozorně důležité informace o kvalitě dat a nápovědu jak modul správně používat:


Funkčnost chovatelského modulu s sebou přinesla jeden další příjemný vedlejší efekt a tím je i možnost zobrazování rodokmenů koní včetně seznamu jejich potomků a jejich sportovní výkonnosti ze dvou dalších míst v JIS

  • z jejich veřejné karty (Kariéry)
  • z živých výsledků - kliknutím na jméno koně